Vuoden juoksukiertopalkintosäännöt

Sääntöjä päivitetty v. 2019 alkaen! –

Vuoden Maastojuoksija

Yhdestä kauden aikana juostusta hyväksytystä kilpailusta saa pisteitä seuraavasti: sijoitus / kilpailuluokan osallistujat (esim. 2/23 = 0,087 p). Mukaan lasketaan korkeintaan koiran neljä (4) parasta kilpailua. Pienin pistemäärä on paras. Mikäli hyväksyttyjä tuloksia on vähemmän kuin 4 lisätään pisteisiin jokaista puuttuvaa kisaa kohden 1 piste. Koiralla tulee olla vähintään kolme (3) hyväksyttyä kilpailua jotta se pääsee vuoden maastojuoksija listalle.

Vuoden Ratajuoksija

Pisteitä laskiessa huomioidaan kolme (3) parasta kilpailua kotimaisilta radoilta, 480 m matkalta. Jokainen sijoituslähtö pisteytetään erikseen, ja jos kilpailussa juostaan alkueriä, jaetaan sijoituspisteet vain (A)- finaalilähdöstä. Pisteitä annetaan sijoitusten perusteella niin, että kilpailun voittaja saa lähdön koiramäärän verran pisteitä ja seuraaviksi sijoittuneet saavat pisteitä -1 verrattuna edelliseen sijaan (esim. täyden 6 koiran lähdössä voittaja saa 6 pistettä, toiseksi sijoittunut 5 pistettä, kolmanneksi sijoittunut 4 pistettä jne…). Lisäksi käyttövalioajasta annetaan neljä (4) pistettä vain kerran yhtä kilpailua kohti. KV-aikapisteet voi saada joko alkuerästä tai finaalista, huolimatta siitä mikä on finaalin tulos (esim. keskeytys tai diskaus finaalissa). Diskauksesta vähennetään kaksi (2) pistettä ja keskeytyksestä yksi (1) piste. Jokaisen kilpailun voittaja saa lisäksi kaksi (2) pistettä.

Vuoden Nopein

Vuoden nopeimman tittelin saa afgaaninvinttikoira, joka on kyseisenä vuonna saavuttanut parhaan keskiarvoajan 480 m:n matkalla seuraavin arvosteluperustein. Arvosteluperusteena on keskiarvo koiran kolmesta (3) parhaasta ajasta, jotka se on juossut 480 m:n matkalla Suomessa, virallisissa juoksukilpailuissa, vähintään kahdella (2) eri radalla. Mikäli kaksi tai useampia koiria saavuttaa saman keskiarvoajan, annetaan titteli sille, joka on saavuttanut näistä koirista nopeimman yksittäisen ajan.


YLEINEN SÄÄNTÖ kaikkiin vuoden parhaiden kiertopalkintosääntöihin: koiria listataan enintään 10 / titteli.

Kaunis Juoksija

Kaunis Juoksija -kunniamaininta listataan afgaaneille, jotka ovat saavuttaneet Suomesta kuluneen, saman vuoden aikana, joko rata- tai maastojuoksukilpailusta SERTK ja näyttelystä SA.

Suomen Afgaanit r.y.