SA-FA:n ratamestaruus- ja maastomestaruussäännöt

RATA:

SA-FA Race, SA-FA ry:n Ratamestaruus sekä VSP, AF 480 m ja SA-FA ry:n Veteraaniratamestaruus sekä VSP, AF 280m. 

Mestaruustittelit luovutetaan vain koiralle, jonka vähintään yksi omistaja tai haltija on SA-FA ry:n jäsen.

Kilpailu juostaan avoimena kilpailuna ja kilpailussa noudatetaan Suomen Vinttikoiraliiton koesääntöjä. Koirat juoksevat alkuerät, joista kuusi (6) nopeinta pääsee finaaliin. Avoimissa kilpailuissa urokset ja nartut juoksevat omissa koeluokissaan 480m matkalla, mikäli rodun koeluokkaan osallistuu vähintään kuusi (6) urosta ja kuusi (6) narttua. Mestaruustittelin saavuttamiseen vaaditaan hyväksytty tulos.

Afgaaninvinttikoirille on veteraaniluokka, joka juostaan 280m matkalla ja jossa juostaan SA-FA ry:n Veteraaniratamestaruudesta. Koira saa osallistua veteraaniluokkaan aikaisintaan sinä vuonna, kun se täyttää kuusi (6) vuotta. Koira voidaan kuitenkin ilmoittaa kumpaan luokkaan tahansa, jolloin koira juoksee kyseisen luokan mestaruudesta. Jos veteraaniluokkaan ilmoittautuu ainoastaan yksi koira, voidaan kyseinen koira siirtää avoimeen luokkaan (omistajan halutessa), jolloin koira juoksee ratamestaruudesta sekä veteraaniratamestaruudesta avoimen luokan säännöillä. Mestaruustittelin saavuttamiseen vaaditaan hyväksytty tulos.

Mestaruus- ja VSP-tittelien saavuttaneet koirat palkitaan manttelilla.

MAASTO:

SA-FA ry:n Maastomestaruus sekä VSP ja SA-FA ry:n Veteraanimaastomestaruus sekä VSP Mestaruustittelit luovutetaan vain koiralle, jonka vähintään yksi omistaja tai haltija on SA-FA ry:n jäsen.

Kilpailu juostaan avoimena kilpailuna ja kilpailussa noudatetaan Suomen Vinttikoiraliiton koesääntöjä. Avoimissa kilpailuissa urokset ja nartut juoksevat omissa koeluokissaan, mikäli rodun koeluokkaan osallistuu vähintään kuusi (6) urosta ja kuusi (6) narttua. Mestaruustittelin saavuttamiseen vaaditaan hyväksytty tulos. Alkuerästä vähintään 150p. ja jos koira pääsee finaaliin, niin yhteispisteet vähintään 300p. Eläinlääkärin toteama loukkaantuminen finaalissa lasketaan hyväksytyksi tulokseksi.

Afgaaninvinttikoirille on veteraaniluokka, jossa juostaan SA-FA ry:n Veteraanimaastomestaruus. Koira saa osallistua veteraaniluokkaan aikaisintaan sinä vuonna, kun se täyttää kuusi (6) vuotta. Koira voidaan kuitenkin ilmoittaa kumpaan luokkaan tahansa, jolloin koira juoksee kyseisen luokan mestaruudesta. Jos veteraaniluokkaan ilmoittautuu ainoastaan yksi koira, voidaan kyseinen koira siirtää avoimeen luokkaan (omistajan halutessa), jolloin koira juoksee avoimen luokan mestaruudesta sekä veteraanimaastomestaruudesta. Mestaruustittelien saavuttamiseen vaaditaan hyväksytty tulos. Alkuerästä vähintään 150p. ja jos koira pääsee finaaliin, niin yhteispisteet vähintään 300p. Eläinlääkärin toteama loukkaantuminen finaalissa lasketaan hyväksytyksi tulokseksi.

Mestaruus- ja VSP-tittelien saavuttaneet koirat palkitaan manttelilla. 

Suomen Afgaanit r.y.