Käyttäytymiskysely kaipaa vastauksia afgaaneista

Helsingin yliopiston koirien geenitutkimusryhmä on päivittänyt koirien käyttäytymiskyselyn ja heidän tavoitteenaan on kerätä maailman kattavin koirien käyttäytymisaineisto kyselyn avulla! Jotta tutkimustulokset olisivat mahdollisimman luotettavia, he tarvitsevat suuret rotukohtaiset vastausmäärät ja siksi toivoisimmekin päivitettyyn kyselyyn paljon vastauksia afgaaneista! Kysely on tarkoitettu kaikenikäisille koirille. Käyttäytymiskyselyllä kartoitetaan eroja koirayksilöiden ja -rotujen käyttäytymisessä ja persoonallisuudessa.

Uusi käyttäytymiskysely on jaettu moduuleihin, jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä ja milloin vain. Kyselyyn on myös lisätty uusi persoonallisuutta kartoittava osio. Uusi käyttäytymiskysely löytyy Petsofista, jonka osoite on: https://petsofi.fi/
Kyselyn pääsee täyttämään rekisteröitymällä Petsofiin, lisäämällä sinne koiran ja klikkaamalla Analyysit-osiossa kohtaa ’Käyttäytyminen ja persoonallisuus’.

Uuteen kyselyyn on kehitetty raportointijärjestelmä. Kun moduulin kaikkiin kysymyksiin on vastattu, koirasta saa kiinnostavan käyttäytymisraportin. Raportti kuvaa koiran käyttäytymistä suhteessa muihin samanrotuisiin ja kaikkiin tietokannan koiriin.

Rotujärjestö tulee tulevaisuudessa hyödyntämään kyselyä esim. rodun käyttäytymisen nykytilan arvioinnissa.

Suomen Afgaanit r.y.