Uusi pentuvälittäjä ja toimikuntien yhteystiedot

Hallituksen nimeämät toimikunnat ja työryhmät vuodelle 2021 on jälleen päivitetty nettisivuillemme.

Samalla otettiin käyttöön uusi yhteystietokäytäntö; jatkossa kaikki toimikunnille osoitetut asiat lähetetään kaikille sen jäsenille yhteisesti seuraaviin osoitteisiin:


Pentuetiedustelujen yhteyshenkilö on vaihtunut!

Yhdistyksen uusi pentuvälittäjä on Lotta Roiha. Myös Lotan tavoittaa osoitteesta: jalostus@afgaaninvinttikoira.fi
Jatkossa siis kaikki pentulistan päivitysasiat osoitetaan jalostustoimikunnan osoitteen kautta.


SA-FA:lla on taas jalostustoimikunta

SA-FA:n hallitus on aikaisemmin hoitanut jalostustoimikunnan asioita ja perustanut erillisiä projektiryhmiä, mutta nyt tehtäviä hoitamaan perustettiin muutaman vuoden tauon jälkeen erillinen jalostustoimikunta.

Jalostustoimikunta toimii hallituksen alaisena, rodun rotujärjestön puolueettomana jalostusta ohjaavana yksikkönä. Jalostustoimikunta pyrkii lisäämään rodun tunnettavuutta ja tuntemusta, ja sen tehtävänä on kerätä, tuottaa ja jakaa rotua koskevaa tietoa kattavasti sekä ohjata tiedon hyödyntämistä sekä rodun jalostusta Suomessa.

Toimikunta konsultoi eri asiantuntijoita ja kasvattajia tiedonkeruussaan tarkoituksenaan jakaa tietoa verkkosivujen, jäsenlehden ja erilaisten koulutustapahtumien avulla niin kasvattajille, kasvatustyötä suunnitteleville, pennunostajille kuin kaikille jalostusasioista kiinnostuneille. Jalostustoimikunta antaa pyydettäessä myös jalostusneuvontaa. Kaikissa tapauksissa valinnanvapaus ja vastuu on kuitenkin kasvattajilla. Jalostustoimikunta edistää omalla toiminnallaan myönteistä ja yhteistyökykyistä asennetta rotua harrastavien parissa. Tavoitteena on turvata suunnitelmallisesti rodun jalostuksellinen tulevaisuus.


Juoksutoimikunta etsii manttelintekijää!

Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä: juoksu@afgaaninvinttikoira.fi


Suomen Afgaanit r.y.