Kiinnostaako geenitesti?

Suomen Afgaanit ry on saanut mahdollisuuden tarjota jäsenilleen 20 % alennuksen MyDogDNA-testeistä! MyDogDNA on yksinkertainen ja helppokäyttöinen testi, joka auttaa ymmärtämään koiran terveyttä ja antaa tietoa sen ulkomuodon geneettisestä taustasta. Lisää tietoa testeistä löytyy http://www.mydogdna.com sivuilta.

Testi tehdään koiran posken limakalvolta harjaamalla otettavasta solunäytteestä. Näytteen voi ottaa koiran omistaja itse, mutta jos testistä halutaan virallinen, täytyy testinottajan olla joko eläinlääkäri tai Kennelliiton valtuuttama DNA-näytteenottaja, joka lukee koiran mikrosirun näytteenoton yhteydessä. Testi toimii siten, että ensiksi tilataan testipaketti MyDogDNA:n verkkokaupasta. Testipaketti sisältää lomakkeen sekä kolme poskisoluharjaa, jotka on varustettu koiran tunnistusnumerolla. Näyte otetaan koiran posken sisäpuolelta kevyesti harjaamalla. Koiran tiedot aktivoidaan netin kautta ja testiharjat ja lomake lähetetään takaisin MyDogDNA:lle. Omistaja saa sähköpostilla ilmoituksen, kun koiran näyte on analysoitu, ja tulos on luetettavissa netissä.

Perustesti sisältää sairaustestiosuuden, lääkevastetestin, koiran ominaisuuksia kuvaavia testejä (väri, turkkityyppi, ulkomuoto), tietoa rodun monimuotoisuudesta (rodun sisäinen heterotsygotia-aste) sekä perinnöllisistä eroavaisuuksista (miten samanlaisia tai erilaisia yksilöiden perimät ovat rodun sisällä tai miten lähellä muut roturyhmän koirat geneettisesti ovat oman koiran rotua). Sairausosuudessa ei tällä hetkellä ole sairauksia, joita olisi löydetty afgaaneilta, mutta niitä testataan silti kaikista näytteistä. 

Afgaaneita on testattu vielä vähän, joten jokainen uusi tutkimus tuo lisätietoa rodustamme!

Afgaaninvinttikoiran sivuilta voi käydä katsomassa mitkä osa-alueet kuuluvat testiin ja miltä rodun monimuotoisuuskäyrät tällä hetkellä näyttävät

Mallikoira näyttää miltä tiedot näyttävät, kun oma koira on testattu ja aktivoitu järjestelmässä.

Mikäli jäsenalennus kiinnostaa sinua, ota yhteyttä jäsensihteerimme Ulla Sierantaan, jasensihteeri@afgaaninvinttikoira.fi

Suomen Afgaanit r.y.